MENINGSFULDE Mellemrum

En stor del af den tid der tilbringes på et hospital er tiden imellem aftaler og behandling. Det er ventetid før og efter. Tid til at forberede sig og til at komme sig.

Mellemrummet kan bruges i dedikerede rum, på MARYS kaldet ‘fingerspidserne’. Her har familien, patienten, besøgende og personalet hovedrollen. Her designer vi oplevelser som vi kender fra livet derhjemme og tilpasser dem, så de imødekommer brugernes behov. Her er omgivelserne med til at forstærke positive følelser og give et afbræk fra sygdommen og skabe meningsfulde mellemrum.

Ambition

”Som indlagt keder jeg mig. Det er som om der er et snegleur på svangre. Tiden går ekstra langsomt og det er psykisk stressende ikke at vide om mit barn har det godt. Jeg tror hvis jeg har det godt har mit barn det godt, men nu har jeg det ikke godt"

Mor, indlagt på svangre 3 i uger indtil fødsel

Vision

Vores vision har været at skabe unikke oplevelser, der møder mennesker i øjenhøjde, inddrager leg, natur, kunst, samvær, glæde, bevægelse og humor. Alt dette er en del af strategien om at skabe et mere menneskeligt hospital.

Rum

Vores oplevelser tilbyder afledning, afkobling og adspredelse. De hjælper til at skabe et positivt miljø og mindsker sygdomsrelaterede bekymringer, som gør, at man for en stund, måske helt kan glemme sygdommen.

Potentiale

Arkitekturen er indrettet til at være helende og integrerer designprincipper, der tager hensyn til både fysisk og mental sundhed. Disse principper er centrale, da mentalt og fysisk velvære styrker familiernes robusthed, øger følelsen af formål og glæde, selv under kritisk sygdom.

Overordnet ambition

På MARYS vil vi understøtte familiernes hverdagsliv, så det stadig hænger sammen under indlæggelse. Vi vil give familierne mulighed for at tage kontrol over små handlinger i hverdagen. Give dem mulighed for at tilpasse dem og give dem valgmuligheder, så de bevarer så meget normalitet som muligt og deres personlige udvikling ikke går i stå.

Gevinster som konceptet er med til at fremme

  • Design der giver mental og fysisk plads til at gå på opdagelse, alene eller sammen med andre.
  • Patient og familie oplever en følelse af kontrol og aktiv deltagelse og medbestemmelse ift. behandling og hverdag på Mary's og hjemme.
  • Patient og familie har fået aktiveret lysten og motivation til stillingtagen og deltagelse i egen hverdag (og behandlingsforløb).
  • Personalet faciliterer og understøtter hverdags- og behandlingsmæssige oplevelser der stimulerer tryghed, engagement, motivation, mestring og handlekraft hos patient og familie.
  • Personalet understøtter og anvender en infrastruktur, der giver plads til patientens og familiens skole-, hverdagsliv under indlæggelse og behandling.
  • Flere positive familie- og hverdagsoplevelser under indlæggelse.
  • Patient og søskende har mest mulig tilknytning til skole og fritidstilbud under sygdom.
  • Forældre kan opretholde en arbejdsindsats.

Koncepter

Fingerspidserne

I fingerspidserne findes opladende, udfoldende og legende oplevelser lige ved hånden. Steder hvor livet frit kan leves, selvom du er på hospitalet.

For at skabe et mere menneskeligt hospital, vil der på MARYS være mulighed for at opsøge talrige behandlingsfrie zoner, hvor fokus er på at være menneske, ikke kun patient, pårørende eller personale.

Primære aldersgrupper
0–2 år
3–5 år
6–11 år
12–18 år
18+ år
Primære brugergrupper
Patienter
Pårørende
Besøgende
Beboere
Overnattende
STØT KONCEPTET

Vil du også være med og støtte dette koncept? Læs mere her

Unikke rum

I disse unikke rum kan du forsætte med at udvikle dig som menneske, selvom din normale hverdag er sat på pause. Du kan restituere under intense behandlingsforløb, og dyrke dine interesser eller få inspiration til nye. Det er i fingerspidserne der samles fornyet energi til at fortsætte behandlingsforløbet.

Der er i alt 22 forskellige fingerspidser designet specielt til de familier, der midlertidigt bor i det pågældende sengeafsnit samt det personale som har deres daglige gang på MARYS.

Fingrene

Hvert afsnit af bygningen, er formet som en "hånd" med 4 "fingre". Hver gang har 6 sengestuer og 1 fingerspids. Hver enkelt fingerspids er tænkt til at imødekomme et specifikt behov eller ramme en bestemt stemning. Hvor nogle finder energi ved at lege en vild tumleleg, vil andre lade op ved at slappe af i en sofa og kigge ud på naturen.

I fingerspidserne, findes oplevelser for patienter og deres energifyldte søskende, oplevelser dedikeret til gravide, til teenagere og rum med plads til forældre, med behov for ro og afbræk fra svære situationer og store følelser. Endeligt er der dedikerede fingerspidser hvor personalet på MARYS kan trække sig tilbage og lade op i en travl hverdag og spise, samtale eller lade op.

Tæt på en given sengestue, er der mulighed for at besøge lige den fingerspids, der passer til dagsformen og sindstilstanden hos den enkelte.

Hænderne

To hænder former MARYS. Hver hånd repræsenterer en afdeling. I hver afdeling er inddelt i 4 “fingre".

For enden af fingrene findes fingerspidserne, med hver deres forskellige karakter og egenskaber.

Spidserne

I fingerspidserne finder de indlagte patienter, forældre, søskende og andre pårørende, samt personale skræddersyede tilbud tilrettet det tilskydende afsnit og dets brugeres behov.

I fingerspidserne kan man finde natur, leg, ro, kunst og adspredelse.
Man kan finde rum der transporterer en langt væk fra hospitalets verden og giver en en pause fra sygdom og behandling.

Naturens magiske kræfter

Naturen spiller en vigtig rolle for strategien om at skabe et mere menneskeligt hospital. Der ligger et stort potentiale i skabe naturoplevelser for familier og personale, ikke blot for deres hospitalsoplevelse, men også for den potentielle effekt på behandlingen.

Primære aldersgrupper
0–2 år
3–5 år
6–11 år
12–18 år
18+ år
Primære brugergrupper
Patienter
Pårørende
Besøgende
Beboere
Overnattende
STØT KONCEPTET

Vil du også være med og støtte dette koncept? Læs mere her

Unikke rum

Både international forskning og vores egne interne brugerundersøgelser viser, at natur kan have en helende effekt, styrke den mentale tilstand og reducere antallet af indlagte dage.  

Med inspiration fra naturen, har vi skabt en række oplevelser som er fortolkninger af naturens kvaliteter, nænsomt sammensat, designet og oversat til en række omsluttende oplevelser i fingerspidserne og to af tagfladerne på MARYS. ​

Ambition

Vores ambition er, at skabe omsluttende og sanselige helhedsoplevelser med natur. Vi vil gerne tage det skridtet videre end potteplanten i hjørnet og i stedet arbejde med den fulde rumlige oplevelse. Vi vil skabe oplevelser som kan give brugerne mentalt pusterum. Tydelige åndehuller fra hospitalsmiljøet, hvor der er ro og plads til at bearbejde svære følelser eller bare at trække vejret lidt friere.

De ekstraordinære naturoplevelser imødekommer både de særligt sårbare patienter med et lavt immunforsvar, men også pårørende som savner frisk luft, duft af lavendel og vind i håret.

Iscenesat Naturoplevelse

For de særligt sårbare patientgrupper med lavt immunforsvar vil det være muligt at få en naturoplevelse og stadig undgå jord, vand mm.

Indkapslet Grønne Planter

Orangerier vil indkapsle planterne og stadig være visuelle, synlige og indbydende

Fritstående Grønne Planter

For personalet vil det på faglig etage være muligt at have fritstående planter.

Grønne Taghaver

Natur i det fri. Der er to store taghaver på MARYS. Den ene taghave er til personalet og familierne med til indlagte på intensiv sengeafsnittet (PICU). Den anden taghave er til de knoglemarvstransplanterede. En patientgruppe som normalt er isolerede på deres sengestue i månedsvis, men på MARYS vil kunne bevæge sig ud på gangen og endda ud i naturen på MARYS taghave. Et helt unikt tilbud for dem, der har allermest brug for det.

"Der mangler generelt sanselige oplevelser, tiden går langsommere når man venter i et kedeligt, sterilt, og meget klinisk hospitalsmiljø"

Mor til kronisk syg patient

Refleksions-molen

Et omsluttende rum der afspejler dit sind og giver plads til refleksion.

På 6. sal for enden af gangen på afsnittet for Børn & Unge ligger Fingerspidsen "Refleksionsmolen".

Primære aldersgrupper
0–2 år
3–5 år
6–11 år
12–18 år
18+ år
Primære brugergrupper
Patienter
Pårørende
Besøgende
Beboere
Overnattende
STØT KONCEPTET

Vil du også være med og støtte dette koncept? Læs mere her

Unikke rum

Refleksionsmolen er et sted, hvor patienter og familier får adgang til havets sanselige ro i en tid i deres liv, hvor netop det at gå en tur ved vandet kan føles meget fjernt. Rummet er fredfyldt, og luften er frisk og kølig. Omgivelserne er på én gang genkendelige og betagende. Her kan du, for et øjeblik, glemme, at du er på et hospital og trække vejret lidt friere.

Det første der møder folk ved indgangen er en træmole – en bro der guider rundt langs vinduerne. Lyset der strømmer ind fra vinduerne og rammer gulvets bølgende metal giver associationer til et roligt hav.  

Fingrene

I forlængelse af balkonen på 7. sal ses et ophængt net. Her ligger andre patienter og pårørende og slapper af, svævende mellem himmel og hav.


Fra nettet kan besøgende kigge ned på deres egen refleksion i metal havet, kigge ud på udsigten over Fælledparken eller kigge op på de beroligende bevægelser fra udspændte stof-sejl. Sejlene hænger i lag og blæser i vinden fra de indbyggede loftblæsere.

Med Refleksionsmolen ønsker vi at skabe en sanselig helhedsoplevelse, et forunderligt og fascinerende univers inspireret af Københavns havnebade og den danske kystlinje. Tilflugtssteder som vores familier savner under lange indlæggelser.

Fra træmolens platform kan du gå af badestien ned på metal havet eller benytte trædestenene hvis du ikke kan svømme .

Aften- og nattetimerne kan føles lange når hospitalet er dit midlertidige hjem. Når mørket falder på, kan behandlings-maskiner og deres lyde virke ekstra farlige. Natten kan føles ængstelig og kvælende for både børn og voksne, og mange har svært ved at finde ro til at sove, når de er indlagt.

Når sengestuens mørke føles for trængt, men gangene føles for oplyste, kan det være rart at trække sig ud i Refleksionsmolen. Rummet er tilgængeligt døgnet rundt, og efter solnedgang forvandles molen til en legende interaktiv lysinstallation.

Molens søjler vil lyse op i et afdæmpet lys, der reflekteres i metaloverfladen. Når nogen træder ud på molen, vil tryksensorer gøre, at søjlen nedenunder dig lyser kraftigere op. Lyset vil følge de som bevæger sig rundt, og skabe et magisk lysspil på vandets overflade.

​"Aftener og nætter er svære for mig, når behandlingsaktiviteterne stopper og du er efterladt til dig selv. Tiden går meget langsomt og jeg bliver overvældet og rastløs"

Mor til 5-årig patient

Primære aldersgrupper
0–2 år
3–5 år
6–11 år
12–18 år
18+ år
Primære brugergrupper
Patienter
Pårørende
Besøgende
Beboere
Overnattende
STØT KONCEPTET

Vil du også være med og støtte dette koncept? Læs mere her

Se tingene fra et nyt perspektiv

Naturkunstneren Kigge Mai Hvid har lavet en fortolkning af en naturoplevelse på MARYS kaldet ‘På Hovedet Haven’. Haven samler alt positiv viden om natur i hospitalsrammer og er en legende og finurlig oplevelse på MAYRS for børn, forældre, pårørende og fødende.

I haven er alt vendt på hovedet. Træets grene peger nedad og rødderne sidder på loftet. Blomster, planter og græsser vokser mellem rødderne, fra loftet ned mod gulvet. I haven kan du gå ture på stien mellem græsser, sidde i træet eller ligge på gulvet og se op i blomsterbedet og farvevrimlen eller lege tagfat. Her er roligt, beroligende, optimistisk, naturligt og smukt. Man kan samtale, være stille eller gå på opdagelse sammen.

Bliver lyset eller indblikket for meget, kan man dæmpe lyset og trække for, så man lukker sig inde i det grønne rum. På den dobbelthøje væg, er en samling af krukker, der går helt op i fem meters højde. 

Læg dig ned og slap af og kig op i den blomstrende havehimmel eller nyd udsigten fra 6. etage

En stor blomstereng på hovedet er indrammet af et glasloft.

Et højt træ, der vender på hovedet. Roden griber loftet og trætoppen danser på gulvet.

”Det er virkelig vigtigt at have nogle steder at gå hen, når man har været indlagt i noget tid. Hvor man kan blive løftet ud af det der stue-miljø eller hvad man skal kalde det.”

Patient 20 år

Marys magiske taghaver

De magiske taghaver, er et behandlingsfrit åndehul, der dufter af lavendel og hvor vinden blæser friskt i håret.

Primære aldersgrupper
0–2 år
3–5 år
6–11 år
12–18 år
18+ år
Primære brugergrupper
Patienter
Pårørende
Besøgende
Beboere
Overnattende
STØT KONCEPTET

Vil du også være med og støtte dette koncept? Læs mere her

Taghaverne

På 3. etage findes personalets fingerspids “Spisestuen”. Herfra er der direkte udgang til den ene taghave. Her vil personalet kunne nyde deres pauser og gå ud og plukke frisk timian til maden, eller få en mentalt patientfrit pusterum.

I den modsatte finger ligger børneintensiv børn og her kan forældre oplevelse nogle barske dage. Frisk luft kan gøre underværker for især forældre til intensivt syge børn og kan give det mentale overskud til at være der for sit barn.

På 5. etage findes en særlig gruppe af syge børn. Det er dem som har fået knoglemarvstransplantation og som ofte kan være indlagt i flere måneder af gangen. De lever i isolation og det vil derfor være en helt unik mulighed at både forældre og deres børn kan trille ud på taghaverne i deres eget udendørs rum hvor kunst, natur og frisk luft smelter sammen.

Helbredende Højder giver frisk luft for både krop og sjæl.

På MARYS vil det der på 3. etage og 5. etage være mulighed for at komme ud og få frisk luft i en sanselig natur og kunstoplevelse.

En taghave med stiforløb og græsarter, der vejer blidt i vinden. Vindharper spiller i vinden, urter såsom timian, lavendel, salvie, mynte aktiverer sanserne og humøret bliver løftet, så det er nemmere at være i de svære følelser.

Vi hører lyden af trafik og mindes om at livet går videre. Årstiderne er tydelige fra alle fingerspidser hvorvidt du kigger ud over fælledparken eller ser foråret blomstre frem på Marys Magiske taghaver.

Personalet i fokus

Personalet på Rigshospitalet står over for daglige udfordringer, komplekse opgaver og ofte krævende situationer. Ved at prioritere gode fysiske omgivelser og designe en sund og støttende arbejdskultur, kan vi påvirke medarbejdertilfredsheden og engagementet.

Når personalet føler sig støttet, mødt i deres behov og anerkendt for deres arbejde, trives de bedre og er mere motiverede til at yde deres bedste over for patienter og familier.

Denne positive feedbackcyklus, skaber et mere positivt arbejdsmiljø og mere tilfredse medarbejdere, hvilket igen kan have en gavnlig indvirkning på patienternes oplevelse og behandling. 

Ved at prioritere personalets trivsel skabes et fundament for en bæredygtig og positiv arbejdskultur, der i sidste ende vil gøre oplevelsen for vores familier bedre.

Spisestuen

Med Spisestuen ønsker vi at skabe en dynamisk og funktionel arbejds- og hvileplads, som som styrker det kollegiale fællesskab. Her mødes de besøgende af en atmosfære præget af ro og hjemlighed.

Her er lagt vægt på at skabe et sted, hvor skuldrene sænkes, hvor du kan nyde en velsmagende kop kaffe og deltage i meningsfulde samtaler med dine kollegaer.

Køkken alrummet indbyder til kollegial samvær og sparring og styrkelse af personale kulturen. Måske har din kollega taget æbler med fra sin have eller du får en opløftende snak om en hobby med en ny kollega. 

Langs vinduet er der integrerede skriveborde og arbejdespladser. Her kan skrivearbejdet på en uafsluttet artikel udføres i uformelle og trygge omgivelser. 

De bløde loungemøbler inviterer til øjeblikke af refleksion og opladning, imedens livet udenfor MARYS kan fornemmes. Interiøret og møblerne er lavet i gode holdbare materialer og føles ikke nedslidte og institutionsagtige.

Et orangeri fungerer som rumdeler og opdeler de integrerede skriveborde langs vinduerne og telefonboksene til private samtaler. Alt i alt et rum, der er skabt på baggrund af ønsker fra de ansatte på MARYS.

Svangre
Beach Club

I fingerspidserne findes opladende, udfoldende og legende oplevelser lige ved hånden. Steder hvor livet frit kan leves, selvom du er på hospitalet.

For at skabe et mere menneskeligt hospital, vil der på MARYS være mulighed for at opsøge talrige behandlingsfrie zoner, hvor fokus er på at være menneske, ikke kun patient, pårørende eller personale.

Primære aldersgrupper
0–2 år
3–5 år
6–11 år
12–18 år
18+ år
Primære brugergrupper
Patienter
Pårørende
Besøgende
Beboere
Overnattende
STØT KONCEPTET

Vil du også være med og støtte dette koncept? Læs mere her

En indlæggelse under graviditeten

En mindre del af de gravide, har komplikationer i forbindelse med deres graviditet. Det kan være forkortet livmoderhals eller andre problematikker, der medfører en indlæggelse. Nogle ligger der en uge, andre i flere måneder. De svangres 'Beach Club' er et sted dedikeret til disse gravide, som har til formål at give en følelse af at komme på ferie fra hospitalet.


Svangre Beach Club, er et sted med bløde sydøst vendte liggestole. Et roligt sted hvor man kan læne sig tilbage i andre omgivelser end sit værelse og seng, med en bog og en juice i hånden.

Man kan holde sig for sig selv eller mødes med sine medindlagte. De indlagte svangre har alle haft deres drømme om hvad en god barsel er og selvom de drømme bliver sat på pause på hospitalet, er der stadig behov for at have muligheder for at være social og dele sin situation med andre, der forstår dig.

Svangre Beach Club har en lounge-zone, en cafe-zone og en wellness-zone. Rummet kan transformeres i forbindelse med events som eksempelvis foredrag, bog-klub eller hånd-yoga. Det er et sted der får pulsen ned og hvor årstiden og lyset kan følges udenfor de store vinduer. 

I rummets loft, findes en specialdesignet LED-himmel, hvor lyssætningen kan ændres til den ønskede stemning døgnet rundt. Oplev f.eks. fornemmelsen af nordlys, solnedgang, solopgang eller en stjernehimmel. 

Fingrene

Hvert afsnit af bygningen, er formet som en "hånd" med 4 forskellige "fingre". For enden af hver patientstuegang er der en fingerspids. Hver enkelt fingerspids er tænkt til at imødekomme et specifikt behov eller ramme en bestemt stemning. Hvor nogle finder energi ved at lege en vild tumleleg, vil andre lade op ved at slappe af i en sofa og kigge ud på naturen.

I fingerspidserne, findes oplevelser for patienter og deres energifyldte søskende, oplevelser dedikeret til gravide, til teenagere og rum med plads til forældre, med behov for ro og afbræk fra svære situationer og store følelser. Endeligt er der dedikerede fingerspidser, hvor personalet på MARYS kan trække sig tilbage og lade op i en travl hverdag og spise, samtale eller lade op.

Tæt på en given sengestue, er der mulighed for at besøge lige den fingerspids, der passer til dagsformen og sindstilstanden hos den enkelte.

Fra gangen drages du mod parasollerne. Lav en kop urte-te og tag en snak med en medindlagt gravid.

Belysningen i loftet kan justeres så det følger med himlens solnedgange. Du kan nyde din virgin-drink mens du får ro i sindet og et smil på læben.

Spidserne

For enden af hvert sengeafsnit findes en unik fingerspids.

Alle oplevelser er tilpasset patienter og deres familier og varierer fra afdeling til afdeling

Legepladser

Vores ambition er at skabe legende oplevelser som er intuitive at bruge, men samtidig sjove og udfordrende at fordybe sig i. Oplevelser der sikrer, at børn ikke stopper med at lege og udvikle sig, bare fordi de er på hospitalet. Legepladserne skal pirre nysgerrigheden og motivere til at deltage i legende aktiviteter af forskellig karakter, alene, som familie eller sammen med nye venner.

Primære aldersgrupper
0–2 år
3–5 år
6–11 år
12–18 år
18+ år
Primære brugergrupper
Patienter
Pårørende
Besøgende
Beboere
Overnattende
Personale
Stamgæster
Gennemrejsende
STØT KONCEPTET

Vil du også være med og støtte dette koncept? Læs mere her

Problemet konceptet løser

Visionen for legepladserne er, at leg bliver en helbredende, forenende kraft for hele familien. Derfor findes der på MARYS både udfoldende legepladser med plads til kreativitet, tumlerum og rum til finurlig fordybelse.

I en tid med indlæggelse, hvor bekymringer og tanker fylder, bliver legepladser et afgørende åndehul. Vi forstår vigtigheden af at skabe et legende rum, der ikke kun bringer smil på læberne, men også forener familien i glæde og lindrer tankernes tyngde.

Vores særligt designede legepladser er skabt med omhu og forståelse for den forskellighed et hospital rummer. En lav engagementsbarriere sikrer, at legen er let at komme i gang med, men samtidig er der en skalerbarhed i oplevelserne, så man kan vende tilbage igen og igen. Fra små overraskende elementer og "easter eggs", der skaber magiske øjeblikke, til omhyggeligt udformede zoner tilpasset både syge patienter i kørestol og søskende fyldt med energi.

Jeg savner en vaskemaskine og​tørretumbler. Hvem har undertøj til 16 dage? Jeg har været nødt til at vaske tøj i hånden og prøve at finde steder at hænge det op.

Mor til pige 2 år

Vaskerummet er et af vores bedste rum. Det er her familierne kommer til at tale sammen.

Personale i Ronald McDonald huset

Velkommen  til Minibyen

Illusionen om at kunne komme ud i byen giver et legende åndehul for patienterne.

Centralt i fingerspidsen tårner byens rotunde sig op, og markerer byens centrum. Vægkulisserne skaber en naturlig ramme for byen som breder sig på tværs af hele rummet. Markedspladsen med butikker inviterer til rolleleg, hvor mental opladning og samarbejde er i fokus. Patienterne og deres pårørende inviteres til at udforske de forskellige afkroge af byen, hvor hvert lag gemmer på en historie og små hemmeligheder.

Om natten transformeres bybilledet. Den varme sol bliver til en lysende måne, der sammen med lys fra byens vinduer og neon skilte, skaber en fantasifuld kulisse.

Centralt i rummet står rotunden. Med to etager som kan tilgås fra stueetagen, og toppen som kan tilgås fra balkonen. Rotunden er en ramme for mange forskellige slags rolleleg, og netop mødet mellem børn, der ikke kender hinanden endnu kan gøres meget nemmere, hvis de mødes omkring en leg, hvor de selv vælger præmisserne. Minibyen har nok at byde på til, at der er massere af roller og vælge imellem og komme tilbage igen og igen, imens forældrene hænger ud på 'torvet'.

“Børn skal kunne lege og have plads til at røre sig og have det sjovt, det er det vigtigste for deres helingsproces. Jo gladere de og deres forældre er, jo hurtigere bliver de raske og​ jo hurtigere bliver de udskrevet.”

Far til 6 årig​

Polarhalvcirklen

Velkommen til Polarhalvcirklen. En legeplads hvor du kan rejsevæk i tid og sted og være opdagelsesrejsende i eget eventyr .Udfordringerne er mange og mulighederne for at hoppe, kravle, krybe, bygge, trille, dingle, samarbejde, rutsje og udfordre dig selv og andre er talrige, når du skal fra Nord til Syd tur/retur.

Primære aldersgrupper
0–2 år
3–5 år
6–11 år
12–18 år
18+ år
Primære brugergrupper
Patienter
Pårørende
Besøgende
Beboere
Overnattende
Personale
STØT KONCEPTET

Vil du også være med og støtte dette koncept? Læs mere her

Polarhalvcirklen

Døren ind til Sydpolen skaber en magisk overgang ind til polaruniverset. Et univers af isflager, der kan hoppes på, rulles på og bygges med. I basen kan du gemme dig fra overhængende fare. En gletsjer kan bestiges, med og uden guide. På din rejse kommer du forbi indefrosne mammutter, en væltet radiomast, proviant fra basen, gamle håndskrevne hilsner fra polarforskere, der kræver voksenkompetencer at afkode, en tvivlsom nødgenerator, et kort over Sydpolen og meget mere.

Mine store piger skal også have nogle positive oplevelser på Riget, ellers går det hele op i sorg og indlæggelser.

Mor til 4-årig

Børn skal kunne lege og have det sjovt,det er det vigtigste for deres helingsproces. Jo gladere de og deresforældre er, jo hurtigere bliver de raske og jo hurtigere bliver deudskrevet

Far til 6-årig

Rutsjebanen og labyrinten
forbinder Nordpolen og
Sydpolen.

Loftet er udsmykket med istapper og
nordlys, og grafikker på vinduet skaber
stemning og lys.

Om natten aktiveres Nordlyset og skaber endnu en stemningsfuld polaroplevelse. Legen, historierne og ekspeditionen kan fortsætte og udvikle sig.

Øverst finder du Nordpolen, hvor der også er plads til de helt små. Her peger alle kompasretninger mod syd. I igloerne kan man lytte til Nordpolens lyde og måske gemme sig for far. Man kan lege is-butik og give et kram til Theo og Theas isbjørnemor. Fodspor i sneen hjælper med at finde retning til rutsjebanen, som forbinder Nord- og Sydpolen og inviterer til cirkulær leg, om muligt mellem de to etager.

Uglen

Bliv inviteret ind i uglens verden, hvor sanserne kommer i spil. Leg i "skoven" om dagen og gå på opdagelse i en mystisk verden om natten, hvor du som uglen kan finde lysende insekter og spændende lyde. Få læst højt fra din yndlingshistorie eller slyng dig i én af hængekøjerne med din favorit podcast i høretelefonerne.

Primære aldersgrupper
0–2 år
3–5 år
6–11 år
12–18 år
18+ år
Primære brugergrupper
Patienter
Pårørende
Besøgende
Beboere
Overnattende
Personale
STØT KONCEPTET

Vil du også være med og støtte dette koncept? Læs mere her

Med kig ud over Københavns tage

Uglen står majestætisk i to etagers højde og spejder udover København fra 5. etage. I sit naturlige miljø med kuperede landskaber under sig, og trækronerne over sig, er den et symbol på viden, lærdom og ikke mindst sit fantastiske syn. 

Det er muligt at udforske synssansen fra balkonen, hvor kikkerter skal hjælpe med at finde uglens næste bytte, eller at slænge sig i hængekøjerne og tage et velfortjent hvil.

Om natten er uglen i sit es, og rummet henlægges i mørke på nær stjernehimlen under balkonen som med sit blålige skær giver nok lys til at udforske skoven om natten.

Vi ønsker os enestuer til børn, med plads og mulighed for hyggeligt samvær. Indrettet så man kan "holde ud" at leve indenfor de 4 vægge i længere perioder.

Far til pige 4 år

Man bliver simpelthen så dvask af at være her, vi sidder bare her på stuen og glor.

Mor til pige 2 år

I historiehjørnet ved træet kan historier og fortællinger oplyse og berige patienterne og pårørende. Udforskning og historiefortælling er byggestenene for legen i Ugle rummet. Legen fordrer socialt samvær mellem patienter og pårørende, som styrker patientens mentale udvikling.

Om aftenen transformeres rummet, og en stjernehimmel dukker frem under balkonen.

Gå på opdagelse med UV-lygter, og find små historier, insekter og andre hemmeligheder om natten.

Læs om andre koncepter

Du har nu læst ét ud af de i alt otte koncepter. Se mere nedenfor

Oplev koncepterne fra brugernes perspektiv

Mød nogle af MARYS brugere, forstå deres situation og se, hvordan de otte koncepter påvirker netop deres hospitalsoplevelse.

Noahs familie
Noah

12 år

Jeg er meget nervøs for operationen, særligt at Noah skal lægges i fuld narkose. Så skræmmende!

- Mor

Se rejsen
Emma

34 år

Det er svært at vide, hvordan jeg støtter Emma bedst gennem graviditet og fødsel.

- Louisa, partner

Se rejsen
clara persona
Clara

15 år

Bruger meget tid på min sygdom, mens mine venner har mere tid til hinanden og deres fritidsinteresser.

- Clara

Se rejsen
Martin persona
Martin

26 år

Vi har ikke haft meget om leg på mit studie, så det virker spændende, at skulle arbejde på den her måde.

- Martin

Se rejsen
Yasin persona
Yasin

3 år

Jeg savner min mor rigtig meget, når Yasin er indlagt.

- Muna, søster

Se rejsen

Vil du være med til at skabe et hospital i verdensklasse?

Støt MARYS